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Time: #  children: # under 2: # caregivers:11:28 AM 7 1 1

Time:

Time:

#  children:

#  children:

# under 2:

# under 2:

# caregivers:

# caregivers:

11:57 AM 6 1 1



Facility: Gwynne Moore Date: 08/08/2017

STAFF RATIOS

1. LicenseYes

2. OverlapYes

BUILDING/FIRE REQUIREMENTS

3. Inside FacilityYes

4. Fire SafetyYes

5. EquipmentYes

6. ExitingYes

OUTDOOR TOUR

7. Play AreaNo

37.95.121(6)

(6) Any outdoor play area must be maintained free from hazards such as wells, machinery and animal waste.  

If any part of the play area is adjacent to a busy roadway, drainage or irrigation ditch, stream, large 

holes, or other hazardous areas, the play area must be enclosed with a fence in good repair that is at 

least 4 feet high without any holes or spaces greater than 4 inches in diameter or natural barriers to 

restrict children from these areas.

The intent of this rule was not met:

Based on observation, CCL found that the outdoor area was not completely enclosed with a fence that is at 

least 4 feet high with holes or spaces no greater than 4 inches in diameter.  Provider is currently replacing 

part of the fence with chain-link, however, this must be completed on days that child care is not being 

provided. 

The Plan of Correction was accepted on August 28, 2017.

HEALTH ISSUES

14. Health PreventionYes

MEDICATION

16. StorageYes

INFANTS/TODDLERS

17. DiaperingYes

20. SleepingYes

WRITTEN RECORDS

28. Parent InformationYes

29. Facility RecordsNo

37.95.141(1)

(1) The facility shall keep a daily attendance record of the children for whom care is provided.

The intent of this rule was not met:

Based on interview, CCL found that the provider did not have a daily attendance record .

The Plan of Correction was accepted on August 28, 2017.
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Facility: Gwynne Moore Date: 08/08/2017

WRITTEN RECORDS

30. Child File ReviewNo

37.95.128(1)(a-d)

(1) A day care facility must have on file a health record form, provided by the department, concerning any 

special health risks that would affect other children. This must be obtained and kept on file by the 

provider prior to residence or enrollment of any child under age two at the day care facility.  The health 

record form must be signed by:

(a) A physician licensed to practice medicine in Montana pursuant to Title 37, chapter 3, MCA; or

(b) A physician assistant-certified licensed to practice in Montana and practicing under a utilization plan 

approved by the board of medical examiners; or

(c) A person licensed in Montana as a professional nurse and recognized by the board of nursing as a 

nurse practitioner or clinical nurse specialist; or

(d) A naturopathic physician licensed under Title 37, chapter 26, MCA.

The intent of this rule was not met:

Based on record review, CCL found that there was 1 child under age two that did not have a pediatric health 

record on file.  See enclosed copy of children’s record review.

The Plan of Correction was accepted on August 28, 2017.

37.95.140(1)-(4)

(1) Before a child under the age of five may attend a Montana day care facility, that facility must be provided 

with the documentation required by (4) that the child has been immunized as required for the child's age 

group against measles, rubella, mumps, poliomyelitis, diphtheria, pertussis (whooping cough), tetanus, 

and Haemophilus influenza type B, unless the child qualifies for conditional attendance in accordance 

with (9):

(2) If the child is at least 12 months old but not less than 60 months of age and has not received any Hib 

vaccine, the child must receive a dose prior to entry.

(3) DT vaccine administered to a child less than 7 years of age is acceptable for purposes of this rule only if 

accompanied by a medical exemption meeting the requirements of ARM 16.28.707 that exempts the 

child from pertussis vaccination.

(4) Before a child between the ages of five and 12 may attend a day care facility providing care to school 

aged children, that facility must be provided with documentation required by (5) that the child has been 

immunized as required for the child’s age group against measles, rubella, mumps, poliomyelitis, 

diphtheria, pertussis (whooping cough), tetanus, and Haemophiles influenza type B, unless the child 

qualifies for conditional attendance in accordance with (9).

The intent of this rule was not met:

Based on record review, CCL found that there were 2 children that require proof of immunization updates.  

See enclosed copy of children’s record review.

The Plan of Correction was accepted on August 28, 2017.

32. Caregiver File ReviewYes

33. First Aid RequirementsYes
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